Persberichten

Rotaryclub Apeldoorn Sprengen draagt voor het 10e jaar op rij bij aan het succes van de weekendschool “Kids College Apeldoorn”

Het geld is door de leden van RC Apeldoorn Sprengen verdiend met het verkopen van koffie, appeltaart en frisdranken op het rustpunt van de jaarlijkse Gelre Ziekenhuizen Fietstocht. Sinds 2011 wordt het rustpunt elk jaar ingericht en bemand door actieve leden van de club en de opbrengst vertoont ieder jaar een stijgende lijn.

Vanaf de oprichting van Kids College Apeldoorn (KCA)  is RC Apeldoorn Sprengen één van de sponsors en de opbrengst van het rustpunt is een welkome aanvulling op het vaste bedrag. Op 10 februari 2019 viert KCA het 2e lustrum.  KCA’s voorzitter Johan Kruithof is blij met de relatie met RC Apeldoorn Sprengen die niet alleen bijdraagt in de kosten maar ook met een aantal leden actief is als gastdocent.

Kids College Apeldoorn is in 2008 opgericht en geeft kinderen tussen de 10 en 14 jaar een extra kans om hun talenten te ontwikkelen en hun interesse te verbreden. KCA doet dat door van bevlogen professionals op zondagmiddag te laten vertellen over hun beroep en met de kinderen activiteiten te laten ontplooien om hen te laten ervaren wat het beroep inhoudt. Het gaat om kinderen die in hun directe omgeving minder kans hebben om kennis te maken met een breed scala aan beroepen. Anders dan de naam ‘College’ doet vermoeden gaat het niet om hoogbegaafde kinderen, maar om gewone kinderen te laten ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze allemaal zouden kunnen worden.

Noot voor de redactie: nadere informatie bij Jelle Reitsma, 055-3555890, jelle.reitsma@gmail.com