Persberichten

update 8 aug 2019

Stedendriehoek: Recordopbrengst Sprengen-Bergh Golfdag 2019

Jaarlijks organiseert Golf- en Businessclub De Scherpenbergh samen met Rotary Club Apeldoorn Sprengen een golfdag ten behoeve van een goed doel, de Sprengen-Bergh Golfdag. Dit jaar gaat de opbrengst naar wooninitiatief De Zonnehoed, die de deuren dit jaar open voor tien bewoners met een verstandelijke beperking, in de Groene Voorwaarts.

Apeldoorns waarnemend Burgemeester Petra van Wingerden was speciaal naar Oosterhuizen afgereisd om samen met Eefje Bruijns, een van de bewoners, het evenement te openen. Vervolgens gingen ruim 130 golfers onderweg, maar niet voor lang. Een paar fikse blikseminslagen, gevolgd door noodweer, dwong de deelnemers vroegtijdig naar binnen, met de nodige improvisatie tot gevolg. Nadat iedereen was opgedroogd en bewoner DJ Cas was gearriveerd, werd het programma vervolgd.

De sfeer zat er al goed in op 12 juli toen veilingmeesters George van Evert en Joost Poppe van start gingen. Ondertussen waren alle bewoners aanwezig om op allerlei manieren te assisteren in de bediening en met de verkoop van loten, waarmee zij zeker een extra impuls gegeven hebben aan de opbrengst. Mede door hoofsponsor Van Mossel Landrover en een grote donatie van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) werd er een nieuw record gevestigd.

Rotary Sprengen voorzitter Jan Kuipers mocht het verlossende woord brengen en een bedrag van 41.500 euro bekendmaken. We spraken na afloop met Joost Poppe van De Scherpenbergh. “Dit is ongekend en waar wij het voor doen. Vooral het enthousiasme van de jongeren die in De Zonnehoed gaan wonen, maakt dit feest compleet. Het is een enorme organisatie, die nog eens extra wordt ondersteund door de mooie bijdrage van de NSGK. We kijken nu alweer vooruit naar volgend jaar”.

Eefje Bruijns opent samen met waarnemend burgemeester Petra van Wingerden de Sprengen-Bergh golfdag en ontvangt een ‘gouden’ golfbal.

Rotaryclub Apeldoorn Sprengen draagt voor het 10e jaar op rij bij aan het succes van de weekendschool “Kids College Apeldoorn”

Het geld is door de leden van RC Apeldoorn Sprengen verdiend met het verkopen van koffie, appeltaart en frisdranken op het rustpunt van de jaarlijkse Gelre Ziekenhuizen Fietstocht. Sinds 2011 wordt het rustpunt elk jaar ingericht en bemand door actieve leden van de club en de opbrengst vertoont ieder jaar een stijgende lijn.

Vanaf de oprichting van Kids College Apeldoorn (KCA)  is RC Apeldoorn Sprengen één van de sponsors en de opbrengst van het rustpunt is een welkome aanvulling op het vaste bedrag. Op 10 februari 2019 viert KCA het 2e lustrum.  KCA’s voorzitter Johan Kruithof is blij met de relatie met RC Apeldoorn Sprengen die niet alleen bijdraagt in de kosten maar ook met een aantal leden actief is als gastdocent.

Kids College Apeldoorn is in 2008 opgericht en geeft kinderen tussen de 10 en 14 jaar een extra kans om hun talenten te ontwikkelen en hun interesse te verbreden. KCA doet dat door van bevlogen professionals op zondagmiddag te laten vertellen over hun beroep en met de kinderen activiteiten te laten ontplooien om hen te laten ervaren wat het beroep inhoudt. Het gaat om kinderen die in hun directe omgeving minder kans hebben om kennis te maken met een breed scala aan beroepen. Anders dan de naam ‘College’ doet vermoeden gaat het niet om hoogbegaafde kinderen, maar om gewone kinderen te laten ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze allemaal zouden kunnen worden.